Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Comissió de la Dignitat. Barcelona, 11, 12, 15 i 17 d’octubre de 2010

Actes en memòria del President Lluís Companys

Dies 11 a 12: a cinc llocs del castell diverses corals faran cantades. A tres quarts d’una es concentrarà el públic i les corals al Fossat de Santa Eulàlia on va ser afusellat. Aquí es farà l’acte central amb un parlament de presentació de l’acte commemoratiu i la interpretació per les corals, dirigides pel director de l’Orfeó Català Josep Vila, d’ El Cant de la senyera. La interpretació es farà mentre s’hissi una senyera que es reposarà al castell. dia 15: Exèquies Cívils. Dia 17: "Montjuïc canta a Companys". amb la participació de corals de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya del Moviment Coral Català i la presència especial de l’Orfeó Català

dissabte 9 d'octubre de 2010

La Comissió de la Dignitat ha organitzat una sèrie d’actes per a rememorar el 70 aniversari de l’execució del President Companys. Aquests, volen ser uns actes solemnes civils de recordatori i condemna d’aquell crim, demanant que l’estat espanyol faci un acte de restitució solemne envers el President de Catalunya. Seran també un homenatge a totes les persones que perderen la seva vida o patiren la repressió, lluitant per les llibertats democràtiques i per Catalunya contra el franquisme.

En aquest moment històric els actes tenen un sentit especial de reafirmació del nostre poble com a nació i els nostres símbols nacionals, davant de la sentència del tribunal constitucional que ens nega i menysprea.

Els dos actes propers són:

- El dia 15 d’octubre a l’Església de Sant Agustí al C/ Hospital, tocant a la Rambla de Barcelona, a les 20.00 h. Exèquies Cívils en honor del President Lluís Companys amb la solemnitat que li corresponen com a President del nostre país i que fins avui no se li havien dedicat. Hi hauran en primer lloc una sèrie d’intervencions literàries i de cites de persones sobre el fet de la seva mort. Un panegíric de l’ historiador Hilari Reguer i per cloure l’acte la interpretació del Rèquiem de Mozart per l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la coral Polifònica de Puig-reig dirigits pel mestre Carles Coll.

- Dia 17 d’octubre la jornada matinal al Castell de Montjuïc "Montjuïc canta a Companys". amb la participació de corals de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya del Moviment Coral Català i la presència especial de l’Orfeó Català. Hi participaran vint i cinc corals d’arreu del país més l’Orfeó Català.

- D’11 a 12 a cinc llocs del castell diverses corals faran cantades. A tres quarts d’una es concentrarà el públic i les corals al Fossat de Santa Eulàlia on va ser afusellat. Aquí es farà l’acte central amb un parlament de presentació de l’acte commemoratiu i la interpretació per les corals, dirigides pel director de l’Orfeó Català Josep Vila, d’ El Cant de la senyera. La interpretació es farà mentre s’hissi una senyera que es reposarà al castell. La senyera havia esta posada el 1936 pel President Companys, quan aquest va lliurar el castell a la ciutadania. Va ser retirada pel franquisme i ara es vol restituir en homenatge permanent al nostre President. En acabar s’interpretarà el cant dels segadors.

www.comissiodeladignitat.cat

Comissió de la Dignitat. Carrer de Rosselló 198, 4t, 2ª. 08008 Barcelona.

Barcelona, octubre de 2010.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0