Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

associacions i persones guardonades amb la Creu Sant Jordi i entitas memorialistiques

Carta al president de la Generalitat de Catalunya sobre la anul·lació del judici al President Lluís Companys

divendres 30 de gener de 2009

Barcelona el 26 de gener de 2009

Molt Honorable Senyor President de la Generalitat de Catalunya Pl. de Sant Jaume, 1 08001 Barcelona

Molt Honorable Senyor,

Les persones i entitats que van ser distingides amb la Creu de Sant Jordi i altres entitats memorialistes que signem aquesta carta us demanen una entrevista en la qual volem exposar-vos la preocupació per la situació en què es troben les gestions per obtenir l’anul·lació del Procés del president Lluís Companys i Jover.

És un sentiment àmpliament compartit pel poble de Catalunya que aquesta situació no pot seguir com es troba després de més de 68 anys de l’ignominiós procés i del crim comès amb la seva mort pel fet ser el president de Catalunya.

Moltes vegades el Parlament s’ha pronunciat sobre la reparació del greuge comès contra el nostre poble en la persona del seu president, i ha demanant l’anul·lació del procés. La darrera vegada en què la nostra cambra legislativa ho va fer va ser el dia 2 d’octubre passat, allí acordà que la Generalitat fes “totes les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per l’anul·lació d’un judici que mai no s’hauria d’haver fet.”

En aquesta audiència us volem transmetre les nostres inquietuds i la petició que el govern del nostre poble emprengui accions decidides per tal d’aconseguir aquest acte de justícia amb el nostre president màrtir que vos heu succeït i amb aquest acte restituir no tan sols el greuge comès contra la seva persona, sinó envers tantes i tantes persones que com ell van patir aquell mateix oprobi. És una exigència de dignitat. La dignitat amb què sempre va actuar el nostre president i a la que no podem negligir.

Restant a la vostra disposició pel dia que assenyaleu per l’entrevista, us saludem.

Els firmants:

Associacions amb la Creu de Sant Jordi

Associació Pro Immolats per la Llibertat a Catalunya. Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya. Associació Catalana d’Ex Presos Polítics. Amical de Mathausen. Associació de Dones Juristes. Acció Cultural del País Valencià. Al Tall. Federació de Cors de Clavé. Fundació la Bressola de Catalunya Nord. Llibreria Ona. Òmnium Cultural. Tamaia, Dones Contra la Violència.

Persones guardonades amb la Creu de Sant Jordi.

Montserrat Abelló i Soler. Moisès Broggi. Francesc Casares. Neus Català Isabel Steva “Colita” Jordi Dauder Carles Duarte i Montserrat Henry Ettinghausen Núria Feliu. Josep Fontana Avel·lí Ibáñez i Sensarrich Lluís Martí Bielsa August Gil Matamala Joan Guinjoan Jordi Mir i Parache Josep Oriol Panyella i Cortes Rosa Regàs Marina Rossell Teresa Rovira i Comes Carme Sansa Jordi Soler Galí “Toti Soler” Toni Strubell i Trueta Josep Termes Ricard Torrents Montserrat Trueta

Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya

Jordi Carbonell

Entitats memorialistes

Comissió de la Dignitat. UGT de Catalunya. El Triangle Blau. Fòrum per la Memòria del País Valencià. L’Associació Memòria de Mallorca. Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat Fil Roig. Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de l’Exili Republicà. Associació de Ateos y Republicanos. Associació d’Antics Guerrillers Espanyols a França. Memorial Democràtic dels Treballadors i Treballadores de SEAT. Associació de Víctimes de la Repressió Franquista de Tarragona.

JUSTÍCIA PER A UN PRESIDENT, JUSTÍCIA PER A MILERS DE CIUTADANS

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0