Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Organitzades per CNT La Costera - Vall d’Albaida. Les activitats es realitzaran a "l’Ateneu l’Estació" C/ Sant Josep, nº 7-ALBAIDA-

Jornades Culturals Gener - Febrer 2011

Exposició de cartells històrics, Xerrades-Tertúlies, Senderisme... Es projectarà el documental "El genocidi franquista a València"

dijous 20 de gener de 2011

TOTES LES ACTIVITATS SON GRATUÏTES I ES REALITZARAN A "L’ATENEU L’ESTACIÓ" C/ SANT JOSEP Nº 7 -ALBAIDA-

PROGRAMACIÓ:

EXPOSICIÓ DE CARTELLS HISTÒRICS

Magnífica exposició de 51 cartells de la Guerra Civil en tamany original. Estan representats els millors cartellistes de l’època (Renau, Monleón, Fonseré, Helios Gómez, Goñi, Siwe). També hi ha cartells d’autors anònims. Abarca diferents temàtiques: sanitat, propaganda sindical i política, antifeixisme, militar, premsa,...L’exposició és una oportunitat única per coneixer la Guerra Civil en el seu context històric mitjançant l’art gràfic.

Estarà exposada des del 15 de Gener al 15 de Febrer, dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de 18 h. a 21 h.

Xerrada-Tertulia: L’EXPERIÈNCIA LLIBERTÀRIA DURANT LA II REPÚBLICA I LA GUERRA CIVIL A LA VALL D’ALBAIDA

En el transcurs d’aquesta es repassaran els fets més significatius i rellevants ocorreguts durant el periode que comprén els anys 1936-1939, mitjantçant les fotografies, els testimonis i documents arreplegats pels Doctors en Història Antonio Calzado (Professor de la Universitat de València) i Vicent Terol.

Dissabte 22 de Gener, a les 18’30 h.

SENDERISME: EXCURSIÓ AL CASTELL DE CARRICOLA, FONT DEL MELERO I NEVERES D’ATZENETA

Durada: 3’30 h., uns 7 kms. Ruta circular. Dificultat mitja-baixa. Cal dur roba i calçat adequats, aigua i esmorçar. Diumenge 23 a les 9 h., si el temps ho permet. Quedarem a la porta del local i eixirem en cotxe fins Atzeneta.

XERREDA-DEBAT: COL.LECTIVISME I REVOLUCIÓ A ALBAIDA DURANT LA GUERRA CIVIL (1936-1939)

L’historiador Raul Vidal Porta ens parlarà de les incautacions i col.lectivitzacions agricoles realitzades pels llauradors albaidins dins el marc revolucionari vigent al periode.

Dissabte 29 a les 18’30 h.

Projecció del documental i debat: “EL GENOCIDI FRANQUISTA A VALÈNCIA. LES FOSSES SILENCIADES DEL CEMENTIRI”

El documental que presentem descobreix la trista realitat de les fosses comunes del cementiri general de València, a través de records dels familiars dels represaliats. El documental conforma un mosaic d’històries de l’Espanya de postguerra, moltes de les quals han romàs enterrades durant molts anys per la por a represàlies encara en temps de democràcia. Familiars de desapareguts, testimonis presencials dels esdeveniments succeïts a València durant la repressió i persones implicades en la investigació, donen una visió del terror viscut a València durant la repressió franquista.

Presenta el documental Empar Salvador Villanova, presidenta del Fòrum Per la Memòria del País Valencià

Dissabte 12 de Febrer a les 18’30 h.

CNT-AIT LA COSTERA-VALL D’ALBAIDA

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0