Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Llibertat.cat, dijous, 14 gener 2010

L’Estat espanyol diu clarament a l’exterior que és feixista

Els símbols franquistes es troben exposats en una de les sales més transitades de l’Eurocambra, a la tercera planta de l’edifici Altiero Spinelli, que connecta els despatxos dels eurodiputats amb l’hemicicle, a pocs metres. L’original de la Constitució s’exhibeix de manera que mostra clarament la simbologia feixista, obert per la pàgina on es pot veure l’àguila al costat de la firma del rei Joan Carles I. CATALÀ/CASTELLANO

divendres 15 de gener de 2010

Malgrat que l’Estat espanyol no vulgui reconèixer a les seves fronteres la seva vertadera naturalesa per no fomentar actituds de resistència, no sembla importar-li gaire donar una imatge "democràtica" a l’exterior. Així ho palesa el fet que l’Estat espanyol estigui representat amb l’àguila, el jou i les fletxes al Parlament Europeu.

Cada estat membre de la UE ha d’oferir a l’Eurocambra una "obra d’art o objecte que sigui representatiu de la seva vida política, parlamentària o ciutadana" i el 1998 el Congrés dels Diputats -presidit pel popular Federico Trillo- va cedir una Constitució espanyola amb l’àguila, el jou i les fletxes i el lema "Una, grande y libre".

I això que va entrar al club capitalista estant en "democràcia".

Els símbols franquistes es troben exposats en una de les sales més transitades de l’Eurocambra, a la tercera planta de l’edifici Altiero Spinelli, que connecta els despatxos dels eurodiputats amb l’hemicicle, a pocs metres. L’original de la Constitució s’exhibeix de manera que mostra clarament la simbologia feixista, obert per la pàgina on es pot veure l’àguila al costat de la firma del rei Joan Carles I.

Mentre tots els estats de la UE regalen peces d’art o del patrimoni cultural, l’Estat espanyol es defineix a si mateixa amb simbologia franquista. Alguns eurodiputats catalans ja han presentat queixes al Parlament Europeu.

Va ser el Congrés dels Diputats, que el 1998 presidia el popular Federico Trillo, qui va decidir cedir a l’Eurocambra un original de la Constitució del 1978 amb l’àguila el jou i les fletxes i el lema "Una, grande y libre". Trillo va respondre així a la petició del president del Parlament Europeu, José Maria Gil-Robles, que havia demanat als parlaments estatals que fessin una donació d’algun element representatiu del seu estat membre per a exposar-los de forma permanent a les seus de Brussel·les, Luxemburg i Estrasburg.

El Senat belga, per exemple, va regalar als eurodiputats una cadira del seu hemicicle, l’italià un màquina estenogràfica i el francès un bust de Victor Hugo i el manuscrit del seu projecte de llei d’amnistia del 1876, amb les seves anotacions personals.

Llibertat.cat

CASTELLANO

El Estado español dice claramente en el exterior que es fascista

A pesar de que el Estado español no quiera reconocer a sus fronteras su verdadera naturaleza para no fomentar actitudes de resistencia, no parece importarle mucho dar una imagen "democrática" en el exterior. Así lo demuestra el hecho de que el Estado español esté representado con el águila, el yugo y las flechas en el Parlamento Europeo.

Cada estado miembro de la UE debe ofrecer a la Eurocámara una "obra de arte u objeto que sea representativo de su vida política, parlamentaria o ciudadana" y en 1998 el Congreso de los Diputados -presidido por el popular Federico Trillo-, cedió una Constitución española con el águila, el yugo y las flechas y el lema "Una, grande y libre".. Y eso que entró en el club capitalista estando en "democracia".

Los símbolos franquistas se encuentran expuestos en una de las salas más transitadas de la Eurocámara, en la tercera planta del edificio Altiero Spinelli, que conecta los despachos de los eurodiputados en el hemiciclo, a pocos metros. El original de la Constitución se exhibe de forma que muestra claramente la simbología fascista, abierto por la página donde se puede ver el águila junto a la firma del rey Juan Carlos I.

Mientras todos los estados de la UE regalan piezas de arte o del patrimonio cultural, el Estado español se define a sí misma con simbología franquista. Algunos eurodiputados catalanes ya han presentado quejas al Parlamento Europeo.

Fue el Congreso de los Diputados, que en 1998 presidía el popular Federico Trillo, quien decidió ceder a la Eurocámara un original de la Constitución de 1978 con el águila el yugo y las flechas y el lema "Una, grande y libre" .Trillo respondió así a la petición del presidente del Parlamento Europeo, José María Gil-Robles, que había pedido a los parlamentos estatales que hicieran una donación de algún elemento representativo de su estado miembro para exponer de forma permanente en las sedes de Bruselas, Luxemburgo y Estrasburgo. El Senado belga, por ejemplo, regaló a los eurodiputados una silla de su hemiciclo, el italiano un máquina estenogràfica y el francés un busto de Victor Hugo y el manuscrito de su proyecto de ley de amnistía de 1876, con sus anotaciones personales.

Traducción de Kaos en la Red

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0