Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Ha ordenat a l’Ajuntament de València que informe sobre els fets denunciats pel Fòrum per la Memòria del País Valencià

La Fiscalia de València decreta un expedient governatiu per les obres en la fossa comuna de la Secció 5ª Dreta

El dia 6 de novembre presentarem una denúncia davant la Fiscalia de València per violació dels soterraments de les víctimes del franquisme. L’Ajuntament de València havia remogut la terra per a construir un panteó i havia barrejant les restes de les víctimes amb els enderrocs, tot preparat per a llençar-ho a l’abocador. CATALÀ/CASTELLANO

dimecres 28 de novembre de 2012

català/castellano

Més informació, fotos i videos: http://www.forumperlamemoria.org/?L...

Documentació de la Fiscalia al final de l’escrit

La Fiscalia de València ha contestat a la nostra denúncia contra l’Ajuntament de València per les obres en la fossa comuna de la Secció 5ª Dreta per a la construcció d’un panteó.

A la vista de les fotos i de la informació que vam aportar, ha decretat incoar un expedient governatiu i li ha ordenat a l’Ajuntament de València que informe sobre aquests fets. La nostra advocada entén que han trobat versemblant la denúncia i per això, en comptes d’arxivar-la sense més, inicien un expedient governatiu. Ara cal esperar la resposta de l’Ajuntament.

Com recordareu, el passat dia 1 de novembre durant la senyalització de les fosses comunes del Cementeri General de València, vam veure com s’havien fet moviments de terra, i allà, tapats amb un plàstic blau, vam veure restes de les víctimes barrejades amb els enderrocs, tot preparat per a llençar-ho a l’abocador.

Us adjuntem el document de la fiscalia. Quan tinguem més dades, seguirem informant.


castellano

La Fiscalía de Valencia ha contestado a nuestra denuncia contra el Ayuntamiento de Valencia por las obras que está realizando en la fosa común de la Sección 5ª Derecha para la construcción de un panteón.

A la vista de las fotos y de la información que hemos aportado, ha decretado formar un Expediente Gubernativo y le ha ordenado al Ayuntamiento de Valencia sobre estos hechos. Nuestra abogada entiende que ha encontrado verosimil la denuncia y por eso, en lugar de de archivarla sin más, inicia el expediente gubernativo. Ahora hay que esperar la respuesta del Ayuntamiento.

Como recordaréis, el pasado día 1 de noviembre durante la señalización de las fosas comunes del Cementerio general de Valencia, vimos como habían removido la tierra, y allí, tapados con un plático azul, vimos restos de las víctimas mezclados con los escombros, preparados para tirarlos al vertedero.

Adjuntamos el documento de la Fiscalía. En cuanto tengamos más datos seguiremos informando

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0