Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Xerrada-debat. Hi parlaran: Empar Salvador i Toni Infante (víctima de la “Garçonada del 92”)

La realitat del Cas Garzón

En la commemoració dels 20 anys de l’Operació Garzón contra l’independentisme reivindicatiu en 1.992 en el marc dels Jocs Olímpics de Barcelona. Divendres 30 de març a les 19 hores. Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina, [C/. Salvador Ferrandis Luna, 42. 46018 València]

dimecres 21 de març de 2012

Xerrada-debat

La realitat del Cas Garzón

En la commemoració dels 20 anys de l’Operació Garzón contra l’independentisme reivindicatiu en 1.992 en el marc dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Hi parlaran:

Empar Salvador del Fòrum per la Memòria del País Valencià

Toni Infante, víctima de la “Garçonada del 92”

Dia: Divendres 30 de març a les 19 hores

Lloc: Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina, C/. Salvador Ferrandis Luna, 42. 46018 València

El Fòrum per la Memòria del País Valencià, va presentar al 2008 en l’Audiència Nacional espanyola denúncia per desaparicions forçades massives i crims contra la humanitat durant el franquisme. El sumari amb aquesta denúncia i altres presentades arreu de l’Estat espanyol, va a ser instruït pel jutge Baltasar Garzón. Esdeveniments ocorreguts durant la instrucció del sumari i les seues conseqüències. Tractament donat a la denúncia de València

Toni Infante va a ser detingut i torturat en l’operació repressiva de l’any 1992 en el marc dels Jocs Olímpics de Barcelona. Durant l’operació van ser detingudes més de seixanta persones de tot l’àmbit dels Països Catalans (Girona, Barcelona, València, Ciutat de Mallorca i altres), moltes de les quals van patir tortures. Aquella operació repressiva, de la que ara es compleixen 20 anys, va a ser dirigida i executada des dels òrgans de poder de l’Estat espanyol, amb la cobertura del govern socialista de Felipe González i el silenci dels partits majoritaris liderada pel jutge Baltasar Garzón.

Les tortures mai van ser investigades per les instàncies judicials espanyoles malgrat alguns del acusats van comparèixer davant el jutge Garzón amb contusions visibles després dels dies d’incomunicació. Finalment, el Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg, va constatar la negligència de l’Estat espanyol en no investigar a fons les denúncies dels detinguts i va reconèixer l’existència de tortures.

Organitza: Coordinadora Obrera i Sindical (COS)

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0