Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Elx i Sueca serà on tindran lloc les properes presentacions:

Les presentacions del documental sobre l’”Operació Garzón” continuen al País Valencià.

Elx: dijous dia 22 a les 19,30, Casal Jaume I, carrer Sant Jordi, 2. Sueca: divendres 23 a les 19,30 ho. Casa de la Cultura, carrer Mare de Déu, 2. . Sueca:

dilluns 19 de novembre de 2012

Les presentacions del documental "Operació Garzón” continuen al País Valencià

Elx:

Acte organitzat pel Casal Jaume I d’Elx i el Fòrum per la Memòria del País Valencià, es realitzarà dijous 22 de novembre a les 19,30 hores. En aquesta ocasió intervindran Antoni Infante, Xavier Tolosana i Geroni Salvador com a encausats de la ràtzia repressiva del 92 i Empar Salvador per part del Fòrum per la Memòria. A més a més tindrà lloc la intervenció musical de Carles Enguix i Ivan Lledó. Una volta acabat l’acte haurà un sopar popular al que cal comunicar previament l’assistència a: elx@acpv.cat / telèfon 96 542 64 80

Col·laboren: Llibertat.cat, associació Cívica per la llengua El Tempir i Joves d’Elx per la Llengua.


Sueca:

Organitzat per Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i el Fòrum per la Memòria del País Valencià amb la col·laboració de Llibertat.cat. Es realitzarà divendres dia 23, a les 19,30 hores, a la Casa de la Cultura, carrer Mare de Déu, 2. Contarà amb els convidats: Geroni Salvador, Ramon Piqué, Xavier Tolosana i Antoni Infante, com a represaliats durant l’”Operació Garzón” i amb Empar Salvador, en representació del Fòrum per la Memòria. D’altra banda també es realitzarà l’actuació musical del cantautor Carles Enguix. També contarà amb la col·laboració de Llibertat.cat

Tràiler del documental: http://vimeo.com/43495559

L’Operació Garzón i la sentència d’Estrasburg: http://www.youtube.com/watch?v=uowb...

Cantautor: http://www.carlesenguix.com/carlese...

Més info... http://www.llibertat.cat/2012/11/le...

Un documental sobre l’altra cara de Barcelona 92

Aquest any, coincidint amb el vintè aniversari de l’Operació Garzón als Països Catalans, Llibertat.cat, amb el suport d’entitats i associacions com Memòria contra la Tortura i Alerta Solidària, vol posar en marxa el documental Operació Garzón contra l’independentisme català per abordar la persecució de l’independentisme del 1992 en el marc del 20è aniversari dels Jocs Olímpics.

Creiem que enmig de tota la febre d’aniversari que patirem, cal ser rigorosos i recordar la cara més oculta dels Jocs, com va ser l’Operació Garzón i la ràtzia repressiva contra l’independentisme català. Més de 60 independentistes van patir una persecució indiscriminada acusats de pertànyer a Terra Lliure.

El jutge Baltasar Garzón, ara condemnat a 11 anys d’inhabilitació per les escoltes del cas Gürtel, va aprovar la incomunicació dels detinguts a les dependències de la Guàrdia Civil, un període durant el qual els independentistes van ser torturats. El jutge però, va ignorar les tortures de què van ser objecte els detinguts tot i que declaraven davant seu haver partit maltractaments. El magistrat, coneixedor de les denúncies i de l’estat del detinguts, es va valdre de les declaracions extretes sota tortura per part de la Guàrdia Civil per instruir un sumari que implicava desenes de persones.

Garzón va vulnerar així els drets humans amb l’Operació Garzón, tal com sentenciaria el Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg 12 anys després, condemnant l’estat espanyol per haver vulnerat l’article número 2 de la Convenció contra la Tortura en haver-se negat a investigar les denúncies per maltractaments tot i les evidències existents. L’aparell polític i jurídic del moment, però, no s’han assegut mai, de moment, al banc dels acusats.

Tindrem informació d’arreu que ens recordarà l’efemèride, amb pàgines de diaris i programes a la ràdio i a la televisió lloant la celebració dels Jocs a Barcelona.

Per això, cal un documental.
- Un documental que recorde l’altra cara de les Olimpíades del 92.
- Que recorde el moviment de protesta contra Barcelona 92.
- Que recorde el desplegament militar que hi va haver arreu del país.
- Que recorde l’actuació de Baltasar Garzón.
- Que denuncie l’ús i la pervivència de la tortura com un sistema de destrucció dels detinguts.
- Que done veu als independentistes que van patir la seva actuació i que de ben segur no en tindran als espais oficials.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0