Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

10 de gener. Multitudinària protesta a València contra els atacs d’Israel a Gaza

Milers de persones s’han concentrat en la plaça de l’Ajuntament de València per a condemnar els atacs d’Israel al poble palestí

En el manifest que s’ha llegit, la Plataforma exigeix al Govern espanyol que denuncie clarament la perllongada política d’agressions d’Israel cap a la població palestina, que suposa la reiterada violació dels drets humans, i que prenga les oportunes mesures de pressió, com la cridada a consulta a l’ambaixador i la suspensió d’acords comercials amb Israel

diumenge 11 de gener de 2009

PNG - 187.3 kB
Gaza

Multitudinària protesta a València contra els atacs d’Israel a Gaza

per Vicent Mauri.- Intersindical Valenciana

Milers de persones s’han concentrat en la plaça de l’Ajuntament de València per a condemnar els atacs d’Israel en la franja de Gaza i mostrar el seu suport al poble palestí. Convocada per la Plataforma per Palestina de València, de la qual formen part al voltant de seixanta organitzacions entre associacions, sindicats i partits polítics, aquesta concentració forma part de les mobilitzacions organitzades per a demanar el cessament dels atacs contra el poble palestí.

Els manifestants, més de 5.000 persones, han portat nombroses pancartes amb diferents lemes com: "No a l’ocupació. Pau amb justícia per a Palestina", "Aturem el genocidi del poble palestí"... En la manifestació han estat presents membres de la Comunitat Palestina a València i representants polítics, sindicals i socials.

En el manifest que s’ha llegit, la Plataforma exigeix al Govern espanyol que denuncie clarament la perllongada política d’agressions d’Israel cap a la població palestina, que suposa la reiterada violació dels drets humans, i que prenga les oportunes mesures de pressió, com la cridada a consulta a l’ambaixador i la suspensió d’acords comercials amb Israel. Així mateix, sol·licita a la Unió Europea que faça un ús eficaç de les seves directrius per a promoure el compliment del dret internacional, inclosa l’adopció de mesures restrictives i sancions mentre que al Tribunal de L’Haia li ha sol·licitat que inicie un procés judicial contra el Govern israelià per crims contra la Humanitat i genocidi. Les exigències de la Plataforma arriben a també al Consell de Seguretat de l’ONU, al que insten a adoptar mesures concretes que garanteixin la protecció del poble palestí davant un atac que ha qualificat de sanguinari i totalment injustificat, al mateix temps que li ha demanat l’obertura de fronteres perquè entre ajuda humanitària a la zona.

Finalment, la Plataforma per Palestina ha cridat a la societat valenciana a manifestar-se el proper dissabte 17 de gener, a les 18 hores, a la Plaça de Sant Agustí de València.

Crónica de CJC-País Valencià

Convocats per la Plataforma per Palestina, a les 18:00 d’esta vesprada ha començat a omplir-se la plaça de l’Ajuntament de València amb centenars de persones que anaven arribant de totes parts de la ciutat i dels pobles del voltant. Al final érem més de 5000 ondejant banderes palestines, cartells contra l’estat d’Israel i cridant consignes contra la barbàrie genocida.

Desenes d’organitzacions, partits, sindicats i associacions ens hem unit per a donar una mostra clara i contundent de que no desistirem de la nostre intenció de denunciar el caràcter assassí del sionisme assedegat de sang i el col·laboracionisme vergonyant de la Unió Europea i del govern espanyol. Entre les banderes palestines ha destacat una veneçolana portada per un jove àrab en senyal d’agraïment per la valuosa solidaritat internacionalista del bolivarià govern de Veneçuela que ha expulsat l’ambaixador israelià del seu país.

Les consignes més repetides han sigut “Israel assassí, Palestina vencerà”, “Tots som Gaza”, “Gaza morint, Europa mirant”.

Després d’una hora de concentració hem decidit donar la volta a la plaça darrere de la pancarta unitària que exhibeix el lema “Parem el genocidi del poble Palestí”. Hem acabat la volta on l’hem començat, enfront de la porta principal de l’Ajuntament i davant d’ell els companys i companyes palestines han corejat consignes en valencià com “Solidaritat amb el poble palestí” o “Visca la lluita del poble palestí” agraint la solidaritat i l’afecte del poble valencià que denúncia la massacre genocida junt amb ells. Ràpidament ens hem sumat com una sola veu a cridar eixes consignes. Per a finalitzar, uns quants companys i companyes hem tret unes banderes israelianes i les hem botat foc. Han acabat consumides en flames i xafades al mateix temps que un estrepitós aplaudiment omplia la plaça.

Dissabte que ve 17 de gener realitzarem una gran manifestació que donarà inici a les 18:00h en la Plaça de Sant Agustí i finalitzarà en la Plaça del Temple davant de la Delegació de Govern.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0