Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Anem totes i tots al Cementeri el dia 1 de novembre. Porta principal del Cementeri a les 10 hores

Senyalització de les fosses comunes del Cementeri General de València

Dijous dia 1 de novembre familiars de represaliats i represaliades i ciutadanes i ciutadans en general anirem al Cementeri General de València a senyalitzar amb cartells i flors les fosses comunes. Eixirem a les 10 hores de la porta principal del Cementeri. CATALÀ/CASTELLANO

dimarts 23 d'octubre de 2012

català/castellano


- Dia: dijous 1 de novembre a les 10 hores.

- Lloc: porta principal del Cementeri General de València.

Anem totes i tots al Cementeri el dia 1 de novembre a senyalitzar les fosses

L’any passat, policies locals i operaris de SECOPSA (empresa adjudicatària del manteniment del Cementeri de València), van rebre l’ordre d’arrencar els cartells i les flors que un grup de ciutadanes, de ciutadans i de familiars dels represaliats, vam posar en les fosses comunes en memòria i homenatge de les víctimes que allà s’hi llençaren. Aquella ordre va ser un nou intent d’ocultació de l’escenari concret de l’horror franquista per part de l’Ajuntament de València: volen que les fosses comunes romanguen en la invisibilitat més absoluta, i així, pensen, s’evitarà que es remene una terra que amaga molts crims.

Però ja està bé; fa massa temps que en tenim prou, d’infàmies i de tanta poca vergonya. Cal que s’assabente tothom del que hi ha al Cementeri General de València. És per això que, com sempre pacífica i respectuosament, exercirem el nostre dret a fer memòria i deixarem constància pública d’una realitat que no pot seguir amagada per molt que intenten censurar-la, tergiversar-la i manipular-la. La realitat dels 41.020 m² que ocupen les sis immenses fosses comunes a les quals foren tirades 23.661 persones, víctimes de la repressió del genocidi franquista contra la població que havia perdut la guerra, totes elles documentades amb les dades que els propis feixistes van escriure durant el que es podria considerar el període més atroç de la nostra història recent.

Per enèsima vegada recordarem, amb noms i flors, aquelles persones que van acabar als fossars del Cementeri General de València per enfrontar-se al feixisme i lluitar per un món millor per a totes i tots. I exigirem, com sempre, la veritat, la justícia i la reparació que continuen negant-los.

- No a la campanya negacionista de l’existència de les fosses comunes del Cementeri general de València i de les víctimes que hi són.

- Per la retirada del monòlit als feixistes sobre la fossa comuna de la Secció 7a, dreta

castellano

El jueves día 1 de noviembre a las 10 horas entraremos, desde la puerta principal, en el Cementerio General de Valencia a señalizar con carteles y flores las localizaciones de las diferentes fosas comunes.

El año pasado policías locales y operarios de SECOPSA (empresa adjudicataria del mantenimiento de Cementerio de Valencia), recibireron la orden de arrancar los carteles y las flores que un grupo de ciudadanas, de ciudadanos y de familiares de represaliados, pusimos en las fosas comunes en memoria y homenage de las víctimas que allí fueron tiradas. Aquella orden fue un nuevo intento de ocultación del escenario concreto del horror franquista por parte del Ayuntamiento de Valencia: quieren que las fosas comunes permanezcan en la clandestinidad más absoluta. No pueden soportar que se quede al descubierto la tierra que esconde sus crímenes.

Pero ya está bien, hace mucho tiempo que ya tenemos bastante, de infamias y de tanta poca vergüenza. Es necesario que todo el mundo conozca lo que hay en el Cementerio General de Valencia. Por esto que, como siempre pacífica y respetuosamente, ejerceremos nuestro derecho a hacer memoria y dejaremos constancia pública de una realidad que no puede seguir escondida por mucho que intenten censurarla, tergiversarla y manipularla. La realidad de los 41.020 m2 que ocupan las 6 inmensas fosas comunes a las que tiraron 23.661 personas, víctimas de la represión del genocidio franquista contra la población que había perdido la guerra, todas ellas documentadas con los datos que los propios fascistas escribieron durante lo que se podría considerar el periodo más atroz de nuestra historia reciente.

Per enésima vez recordaremos, con nombres y flores, a aquellas personas que acabaron en las fosas comunes del Cementerio general de Valencia por enfrentarse al fascismo y luchar por un mundo mejor para todas y para todos. Y exigiremos, como siempre, la verdad, la justicia y la reparación que continúan negándoles.

- No a la campaña de negacionismo y censura sobre la existencia de las fosas comunes del Cementerio general de València y de las víctimas que están allí.

- Por la retirada del monolito a los fascistas sobre la fosa común de la Sección 7ª derecha.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0