Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

L’acte es va celebrar a la sala Talleres de la Casa del Cisco de Asp

Un grup de neonazis i de extrema dreta intenta rebentar un acte sobre memòria històrica a Asp (Comarques del Sud – Alacant)

Davant l’actitud de resistència de les persones assistents a l’acte i després de cridar a la policia local, els neonazis finalment han desistit d’entrar a la sala, tirant una pedra de grans dimensions abans d’anar-se’n, amenaçant als assistent de que els esperaven a l’eixida. (català/castellano)

diumenge 13 de desembre de 2009

Català - Castellano

Un grup de neonazis i de extrema dreta intenta reventar un acte sobre memòria històrica a Asp (Comarques del Sud – Alacant).

Una vintena de neonazis i gent d’extrema dreta plens d’insígnies ( creus gamades, jous i fletxes, banderes espanyoles,...) han intentat hui dissabte 12 de desembre boicotejar el video-fòrum sobre el Genocidi Franquista a València, al que estava convidada Empar Salvador presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià.

El grup dels vint neonazis amb actitud provocadora i amenaçadora han intentat entrar a la sala Talleres de la Casa del Cisco de Aspe, on anava a celebrar-se l’acte, amb el pretext de llegir un comunicat sobre “els assassinats dels rojos” perpetrat s durant la República.

Tots ells, coneguts feixistes de les comarques del Vinalopó ( Sax, Elda, Aspe..) portaven una mà dins de la butxaca.

Davant l’actitud de resistència de les persones assistents a l’acte i després de cridar a la policia local, els neonazis finalment han desistit d’entrar a la sala, tirant una pedra de grans dimensions abans d’anar-se’n, amenaçant als assistent de que els esperaven a l’eixida.

Part dels organitzadors de l’acte van baixar a parlar amb els policies que ja estaven a la recepció de l’edifici demanant-los que identificaren als neonazis i ensenyant la pedra que havien tirat. La policia va respondre que no podien fer res “ja que era un acte públic i que qualsevol podia entrar. Que si pasaba algo les avisásemos y que valorarían si era necesario llamar a la Guardia Civil”

L’acte s’ha celebrat tot i que els feixistes estaven a la porta de l’edifici i a la vorera d’enfront.

El col•lectiu Asonada Popular presentarà la corresponent denúncia en temps i forma.

Aquestes actituds provocadores en els actes d’homenatge i record de les víctimes que lluitaren per la llibertat i la democràcia i denúncia del genocidi franquista, demostra l’estratègia de violència d’aquestes organitzacions filonazis que ens recorden aquell genocidi encara sense resoldre.

asonadapopular@gmail.com

asonadapopular.wordpress.com


Castellano

Un grupo de neonazis y de extrema derecha intentar reventar un acto sobre memoria histórica en Aspe (Comarcas del Sur - Alicante).

Una veintena de neonazis y de extrema derecha ostentando insignias de extrema derecha ( cruces gamadas, yugos y flechas, banderas españolas,...) han intentado hoy sábado 12 de diciembre boicotear el video-fórum sobre el Genocidio Franquista en Valencia, al que estaba invitada Empar Salvador, presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià.

El grupo de los veinte neonazis con actitud provocadora y amenazadora, han intentado entrar a la sala Talleres de la Casa del Cisco de Aspe, donde iba a celebrarse el acto, con el pretexto de leer un comunicado sobre “los asesinatos de los rojos” cometidos durante la República. Todos ellos, conocidos fascistas de las comarcas del Vinalopó ( Sax, Elda, Aspe..) llevaban una mano dentro del bolsillo.

Ante la actitud de resistencia de las personas asistentes al acto y tras llamar a la policía local, los neonazis finalmente desistieron de entrar a la sala, lanzando antes de irse una piedra de grandes dimensiones, amenazando a los asistentes de que los esperaban a la salida.

Parte de los organizadores del acto bajaron a hablar con los policías que ya estaban en la recepción del edificio pidiéndoles que identificaran a los neonazis y enseñando la piedra que habían lanzado. La policía respondió que no podían intervenir “puesto que era un acto público y que cualquiera podía entrar. Que si pasaba algo les avisásemos y que valorarían si era necesario llamar a la Guardia Civil”

El acto finalmente se ha celebrado aun cuando los fascistas estaban en la puerta del edificio y en la acera de enfrente.

El colectivo Asonada Popular presentará la correspondiente denuncia en tiempo y forma.

Estas actitudes amenazadoras y provocadoras en actos de homenaje y recuerdo de las víctimas que lucharon por la libertad y la democracia y de denuncia del genocidio franquista, demuestra la estrategia de violencia de estas organizaciones filonazis que nos recuerdan aquel genocidio todavía sin resolver.

asonadapopular@gmail.com

asonadapopular.wordpress.com

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0