diumenge 26 de novembre de 2006
VERITAT, JUSTÍCIA, REPARACIÓ.
Jornadas sobre los crímenes de estado.
Data: 29 de novembre.Horari: De 9 a 20 hores.Lloc: Aula Magna Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Av. Blasco Ibáñez, 30
VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ
Vivim un temps en què el discurs dominant al voltant de les víctimes de la violència sociopolítica es construeix des de la base teòrica de l’enfrontament del terrorisme contra les nostres societats.
Els terroristes, individus o organitzacions capficades a desestabilitzar l’ordre social, són els culpables de crims contra la humanitat, mentre que els Estats serien els defensors dels ciutadans enfront del terror i els garants dels seus drets.
Però la veritat és que moltes víctimes de crims de lesa humanitat no es reconeixen en aquest relat. Són les víctimes de l’acció criminal dels Estats, aquelles que van sofrir o encara sofreixen el terror estatal. Víctimes negades, excloses, estigmatitzades.
Els Estats criminals utilitzen tots els mecanismes a la seua disposició per a ocultar els seus crims, silenciar les víctimes, dificultar els seus processos organitzatius i imposar l’oblit. L’objectiu és la impunitat. Per a aconseguir-la, se supedita la Justícia a l’Autoritat, forjant estructures que permeten garantir la irresponsabilitat dels Estats enfront dels seus crims.
Per a acabar amb la Impunitat hem d’aconseguir fer valdre les normes i mecanismes internacionals dels quals s’ha dotat la humanitat. Hem de satisfer el dret a la VERITAT, la JUSTÍCIA i la REPARACIÓ INTEGRAL de les víctimes. Són elles, les víctimes les que s’han d’instal·lar des d’un primer moment al centre mateix del procés, impulsant la recuperació de la Memòria. La recuperació col·lectiva de la Memòria Històrica és en si mateixa un procés de democratització de la societat i una oportunitat perquè les forces socials que han estat excloses, perseguides i estigmatitzades puguen participar de la vida pública.
Amb la realització d’aquesta Jornada volem posar les víctimes de crims d’Estat al centre del debat, creant un espai on compartir les seues experiències de repressió, però també les seues experiències d’organització i de recuperació de la Memòria Històrica.
Data: 29 de novembre Horari: De 9 a 20 hores Lloc: Aula Magna Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Av. Blasco Ibáñez, 30
Convoquen: Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia (Amnistía Internacional-GL de València, CEAR, CEDSALA, CEPS, Colectivo Sur Cacarica, Sodepau-PV), Fórum per la Memòria del País Valencià, Palestina Lliure, AFAPREDESA
Recolzen: ACSUD-Las Segovias, Atelier, CCOO-PV, CERAI, CGT, Espai Alternatiu, Foro Alternativo de la Inmigración de Valencia, Llibreria Sahiri, Rescate, Radio Malvarosa, Radio Klara, Sisma Mujer, Xarxa de Solidaritat amb Palestina PV, MRG, Pau i Solidaritat-EUPV, Psicólogos sin Fronteras, MPDL, Revolta, Col.lectiu de Dones Inmigrants.
Col.labora: Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Universitat de València
Més informació: [email protected]
|